Фортисимо“ за първи път ще изпеят нова песен по текста,

...
 Фортисимо“ за първи път ще изпеят нова песен по текста,
Коментари Харесай

Във вторник награждават най-добрите ученически стихотворения, посветени на Бургас

 „ Фортисимо “ за първи път ще изпеят нова ария по текста, класиран преди всичко!

На 17 май, вторник, от 17 часа, в зала „ Петя Дубарова “ на Културен център „ Морско казино “ ще бъдат връчени грамоти и награди на първенците в състезанието „ Моят град Бургас “. Организатор на събитието е ЦПЛР – Бургас, създател на самодейността е доцент доктор Захарий Дечев. Конкурсът е за написване на стихотворение за града. Участниците в дебютното му издание са повече от 40, все възпитаници от прогимназиите, 5-7 клас.

Наградата за първо място е композиране на ария. Победителят е избран по-рано. Дори към този момент е подготвена песента по неговия текст! Автор на музиката е обичаният бургаски възпитател и диригент Милена Добрева. Готовата ария ще бъде изпълнена за първи път от нейните фамозни ученици от хор „ Фортисимо “ на идната гала на 17 май.

Там ще участват и всички отличени деца, създатели на стихотворения за Бургас, с цел да получат премиите си. Те са обезпечени от „ Елкабел “ – Бургас.

На събитието са поканени Стефан Диомов, Тони Димитрова, Роза Боянова, кметът Димитър Николов и други поддръжници на самодейността.

„ Бургас няма задоволително песни, отдадени на града. Затова стимулирахме децата да проявят творчество, да освободят въображението си и да основат вълнуващи стихотворения. Тази първа ария, която ще представим, е от децата за децата на Бургас! “, споделя отец Захарий.

Със последващи издания на състезанието ще се основават още песни, като задачата е да бъдат събрани задоволително за издаване на диск.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР